7 Kasım 2012 Çarşamba

Bilinçli olmak nakit akışınızı değiştirebilir mi? III


Access Consciousness™ un ilginç yönlendirmelerinden biri “biçim verme, şekillendirme ve önemli kılma yok” tur. Biçim verme, şekillendirme ve önem verme yok nasıl olurda paraya uygulanabilir? Access Consciousness™ seminerlerinde bir şeye önem vermekten bahsederken, konu kendimizden daha büyük olan bir bakış açısına sahip olmak şeklinde tanımlanır. Para pek çok kişinin pek çok şeyden çok daha önemli kıldığı bir şeydir. Biliyorsunuz ki bazı politik sistemler bile para üzerine kurulmuşlardır, Kapitalizm gibi.
Bazı durumlarda eğer para hakkında hiçbir bakış açımız olmazsa onu gerçekten önemli kılmamış oluruz. Access Consciousness™ un bu yönlendirmeleri, aynı elmas parçasındaki farklı yontular gibi ya da yeni dalga maneviyatçı tiplerin söylemekten çok hoşlandıkları gibi cennette giden pek çok yol gibi bir örgü bütünlüğü oluştururlar.
Access Consciousness™ kurucusu Gary Douglas’ a göre herhangi bir şeye önemli kılmanın tersi kabul etmektir, onaylamaktır. Gary’ e göre hiçbir şey sizden ve olduğunuz bilinçten daha büyük değildir. Hayatınızda ortaya çıkan her şeyi siz yaratırsınız. İyi haber, bunları yaratan siz olduğunuza göre yarattıklarınızı iptal edip farklı bir şeyler yaratabilirsiniz. Bunun doğru olduğu bilinciyle nasıl olurda herhangi bir şey hatta adı para olan ele geçirilmesi zor canavar bile sizden daha büyük ya da daha güçlü veya daha yaratıcı ya da daha fazla her neyse olabilir?
Ancak gerçekten biçim vermeden, şekillendirmeden ve önemli kılmadan yaşamak bundan çok daha ötededir. Eğer gelirinizin sadece çalıştığınız iş yerinden, maaş bordronuzdan ya da kendi işinizden geldiği gibi bir bakış açınız varsa kendinize parayı kimden, nasıl ve nereden elde edeceğinizden hareketle biçim verme, şekillendirme ve önemli kılma dayatmasıyla kocaman bir kısıtlama yaratıyorsunuz. Çıkarlarınıza gerçekten en faydalı olacak şey bu mu?

Sahip olduğumuz ya da olacağımız paranın işimizden, ebeveynlerimiz öldüğünde miras yoluyla ya da piyangodan kazanarak geldiği veya geleceği herkesin sahip olduğu oldukça ortak bir varsayımdır. Bunun nasıl bir kısıtlama yarattığını görebiliyor musunuz? Para, bizim hiçbir zaman beklemediğimiz her türlü yerden gelebilir.

Access Consciousness™ la ilgilenen bazı kişiler hiç beklemedikleri yerlerden para geldiğini söylemişlerdir. 20 yıl önce ev arkadaş olan kişiden miras kalması, yaşadıkları yerin yönetiminden tamamen istem dışı talep edilmeden gelen gayrimenkul vergi iadesi, konferans düzenlemek için hiçbir zaman düşünmedikleri çok klas bir oteldeki konferans salonu kirasının anlaşma yaptıkları otelin anlaşmayı bozmasına karşılık tazminat olarak ödemesi, uçak biletlerinin I. sınıfa yükseltilmesi ve bütün bunların istemeden olması verilebilecek örneklerden sadece birkaç tanesidir.


Ya para düşündüğünüzden çok daha fazla size benziyorsa? Size neyi yapmanız gerektiği, neye benzemek zorunda olduğunuz ve nereye gitmek zorunda olduğunuzun söylenmesi hoşunuza gidiyor mu? Yoksa bütün olasılıklara ve açılışlara doğru en eğlenceli olanı buluncaya kadar daha akıcı, daha serbest ve anında oluşan, koşulsuz hareket etmeyi mi tercih edersiniz. Eğer bakış açılarınız tarafından para üstüne zorladığınız biçim verme ve şekillendirmeyi ortadan kaldırsanız, para yaşantınıza girmekten daha fazla zevk almaz mıydı?   
Ya o olduğunu düşündüğünüz herhangi bir şey olduğunu varsaymak yerine, paranın sizin hayatınızda kendini nasıl göstermekten hoşlanacağı hakkında sorular sorsaydınız neler olurdu? Örneğin paraya “Seninle bugün ne kadar eğlenebiliriz?” veya “ Bugün veya gelecekte başka hangi yaratıcı yöntemlerle gelip beni bulabilirsin?” benzeri sorular sorsan nasıl olur? Parayı zorladığın biçim verme ve şekillendirmeden kurtardığında işe yarayacak bir başka soru, hatta çok daha fazla işe yarayacak soru “ Hayatıma bugün ve gelecekte çok para yaratacak ne katabilirim? Sorusu dur.
Biçim verme, şekillendirme ve önemli kılma aklın bir işlevidir. Aklımızın tek işlevi zaten bilmekte olduğumuz kısıtlamaları tanımlamaktır. Para hakkındaki kısıtlamaları tanımlamak için aklınızı ne kadar iyi kullanıyorsunuz? Para hakkındaki kısıtlayıcı aklınızı kavurmanın harika bir yöntemi hedefinizi harcayacağınızdan ve hiçbir zaman yeterli olmayandan daha fazla para sahibi olmak üzere oluşturmaktır. Bu kavram, mantığınızın kavrayamayacağı bir kavramdır,  fark ettiniz mi? Kısıtlı aklınızı kavurmanın avantajı zihninizi parayla ilgili güncel sorunları yaratan biçim verme, şekillendirme ve önemli kılma yaratımına son vermek üzere zorlamanızdır. Eğer parayla olan güncel sorunlarınızı aklınızla çözebilseydiniz, bunu çok daha önce çözmüş olmaz mıydınız?
Neden harcayacağınızdan daha çok paraya sahip olmaktan hoşlanacağınızı anlamak çok kolaydır. Ama neden hiçbir zaman yeterli olmayanı hedefliyoruz? Çok basit, yeterli paraya veya yeterli olandan fazla paraya ya da harcayacağınızdan daha fazla paraya sahip olduğunuzda alıp kabul etmeyi ve hatta daha fazla para oluşturacak enerjiyi yaratmayı durdurursunuz. Yani aslında para akışınızı, yeteri kadar sahip olduğunuz kavramıyla biçimlendirmeye zorluyorsunuz. Bu ne kadar delice bir zorlama?
Öyleyse şuna ne dersiniz? Hemen şu anda biçim verme, şekillendirme ve önemli kılmadan kurtulmaya istekli misiniz? Bu neye mal olabilir ki? Eğer mantıklı aklınızla denedikleriniz işe yaramıyorsa kaybedecek 
Bundan daha iyi nasıl olur?
Bu yazı Access Consciousness™ un resmi blog sayfasından kısaltılarak tercüme edilmiştir. Yazının aslına http://access-consciousness-blog.com/2012/09/can-consciousness-change-your-cash-flow-pt-iii/  linkini kullanarak ulaşabilirsiniz.
Bilince Erişim
Canan