15 Ekim 2012 Pazartesi

Bilinçli olmak nakit akışınızı değiştirebilir mi? II

Bugünkü konu Access Consciousness' un diğer önemli yönlendirmelerinden bir olan "Soruda Yaşamak". Bu yönlendirme bir önceki blog konusu "10 ar Saniyelik Seçimlerle Yaşamak" la adeta iç içedir. Soru sormak size olası karlı seçimlerden haberdar olabilmeniz için en fazla bilgiyi verir. Cevaplar - ki bunlara kararlar, yargılamalar ve sonuçlandırmalar da dahildir, kısaca "." ile biten her hangi bir şey daima farkında lığı ve bilgi akışını durdurur.

İşler ve Finansal Başarılar için yapılan yaklaşımların çoğunun formüller ve cevaplara odaklandığının farkında mısınız? Peki bunun artık işe yaramadığının farkında mısınız? Zenginlik ve emekliliğe ulaşma yöntemi olarak formüllere ve çözümlere inanan ancak elde ettikleri tek şeyin inandıkları her şeyin, miktarı ne kadar olursa olsun yatırım bedeli olarak parçalanıp gitmesi ya da tümüyle yok olması olan kaç kişi vardır?

Finansal Başarı yöntemi olarak inandığınız her şeyin artık işe yaramadığını anladığınızda "Soruda Yaşamak" size de daha anlamlı gelmiyor mu?

Kim en fazla para oluşturabilir, "her zaman yaptıkları gibi" yapanlar mı yoksa "bilinen sınırların dışında" düşünenler mi? "Bilinen sınırların dışında" düşünmek her şeyi sorgulamanın bir başka şekilde tanımlanması değil mi? Bütün büyük buluşlar ve yenilikler "böyle gelmiş böyle gider" diyerek statükoyu korumak yerine soru sormakla oluşmadı mı?

Size burada nakit akışınızı ve öz varlıklarınız arttıracak bazı soru örnekleri vermek istiyorum;

* Burada daha başka ne olasıdır?
* Bu uğraşı gelir akışına nasıl dönüşür?
* Henüz farkında olamadığım fırsatlar nerede?
* Bundan da daha iyi nasıl olur?
* Sonsuz olasılıklarım nelerdir? (Bunu istediğiniz her konuda sorabilirsiniz)
* Bunu elde etmek neye mal olur? (Burada elde etmek istediğiniz ne ise onun adını verebilirsiniz)
* Bunun benim hayal edebileceğimden de daha iyi oluşması neye mal olur?

Görünüşte zararlıymış gibi olan bir soru "Bunda doğru olan nedir ki elde edemiyorum?" bakış açılarınızı değiştirebilir, buna bağlı olarak her durumda para oluşturabilecek potansiyeller önünüze çıkabilir.

Her tanımlama bir tür cevap ve kısıtlamadır. Ortaya çıkanı ne kadar az tanımlamaya çalışırsanız o kadar daha fazla olasılık ortaya çıkacaktır. Uluslararası bir medya kuruluşunun CEO' su olarak ideal olan çözümü tanımladığınızda ya daha daha eğlenceli, daha fazla "siz" olan ve finansal olarak daha karlı bir olasılık ortaya çıkarsa ne yaparsınız? En azından oradaki potansiyeli görmek yeteneğinizi kullanır mısınız yoksa bunu istediğinizin tam olarak bu olmadığını söyleyerek geri mi çevirir siniz?

Bu araçları sadece cesur olanlar kullanabilir. Bu araç diğerlerine bir yamaçtan paraşütsüz atlamak gibi gözükür. Ama hangisinin daha fazla para oluşturma kapasitesi vardır, gözü pek olanın mı yoksa bildiklerinin ötesini araştırmayan ihtiyatlı kişiler mi? Gerçekten hangisi? Bu aracı kullanma cesaretiniz var mı?

SONSUZ OLASILIKLARIMIZ NELERDİR?

Bu yazı Access Consciousness Resmi Blog sayfasından alıntı yapılıp sadeleştirilerek tercüme edilmiştir. Yazının aslını  http://access-consciousness-blog.com/2012/08/can-consciousness-change-your-cash-flow-pt-ii/ linkini kullanarak okuyabilirsiniz.

Sevgi ile.
Bilince Erişim

Canan

 

9 Ekim 2012 Salı

Bilinçli olmak nakit akışınızı değiştirebilir mi?

Access Consciousness' un temel yönlendirmelerinden biri "10 ar Saniyelik Seçimlerle Yaşamak" tır. 10 ar saniyelik seçimlerle yaşamanın nakit akışına ne tür katkıları olabilir? Farkında mısınız gezegenimizde finansman, iş hayatı ve yatırımlarla ilgili her şey ne kadar süratle değişiyor?  Birdenbire o ana kadar doğru olduğuna inandığınız pek çok şeyin gerçekte yanlış veya o isteminiz dışında size empoze edilmiş olduğunu anlıyorsunuz.

Finansal kararlarınızı antik doğrular mı yoksa konvansiyonel olan ve zamanla test edilmiş akılcı kararlara dayanarak mı veriyorsunuz?

Zamanın günümüzde olduğu gibi çok hızla değiştiği süreçlerde 10 ar saniyelik seçimlerin yaratacağı esnekliğe dayanılarak verilecek kararların verimli olma olasılığı çok daha fazla değil midir? 1930 lu yıllarda dünyada yaşanan büyük ekonomik çöküntüde, tarihte bir daha eşi görülmeyen biçimde çok sayıda ortaya çıkan milyoner sayısı bunun bir kanıtıdır. Çok açıktır ki parayı yaratanlar öylesi kritik zamanlarda olasılıkları görebilmişler, bazıları da sadece kısıtlamaları görmüşlerdir. Yeni ve değişen koşullara ve olasılıklara karşı kim daha fazla ekipmana sahip olabilir, zaten bu gibi durumlarda ne yapacaklarına önceden karar vermiş olanlar mı yoksa soru sormaya hazır olup yönlerini koşulların talep ettiği yöne çevirenler mi?

10 ar saniyelik seçimlerde yaşamanın diğer bir yararı yaşam boyu sürecek doğru kararı verme ağır sorumluluğundan kurtulmaktır. Access Consciousness' un kurucusu Gary Douglas yaşamımızın bir parçası olan finansal konularda " Pek çoğumuz Yüzüklerin Efendisi kararı - her şeyi yönetecek tek kararı, vermeye çalışmaktadır." der.

Alacağımız kararın sonsuza dek devam etmesini beklediğimiz için doğru seçimi yapma konusunda çok ağır bir baskı altında kalırız. Buradaki zorluk bir şeyi iyi ya da kötü olarak etiketlemek için muazzam oranda yargılama yapmak gerekmektedir. Ancak sahip olduğumuz kendi kendimizi kısıtlamanın en önemli  nedeni de işte bu yargılarımızdır. İki tarafı keskin bıçak gibi doğru kararı vermek adına yaptığımız yargılama, para elde etmek üzere aradığımız fırsatları kısıtlamaktadır.

10 ar saniyelik seçimlerle yaşamanın bize vereceği hediye bir seçim yapabilir ve bu seçimin yarattığı farkında lığı izlersiniz ve daha sonraki 10 saniye için yeni bir seçim yaparsınız. Seçimler farkındalık yaratır ve daha fazla farkındalık sana para elde etmekte dahil olmak üzere çok daha fazla olasılıklar sağlar.

Yüzüklerin Efendisi filmindeki seçime çok dikkat edin, bir seçim yaptığınızda sizi rahatsız ediyorsa ve size herhangi bir şekilde doğru gelmiyorsa bu durum, yaptığınız bu seçimden elde ettiğiniz farkındalık tan gelmektedir.

Şimdi daha fazla farkında lığa sahipsiniz artık yeni seçimler yapmak için 10 ar saniyelik seçimleri denemeye başlayabilir siniz. En iyi seçiminizin bu olmadığının farkına vardığınızda bu seçime yapışmak zorunda değilsiniz.

Bundan daha iyi nasıl olur?

Bilince Erişim
Canan




Bu yazı ASccess Consciousness' un resmi blog sayfasından sadeleştirilerek ve kısaltılarak tercüme edilmiştir. Yazının aslına http://access-consciousness-blog.com/2012/08/can-consciousness-change-your-cash-flow-pt-ii/ linkini kullanarak ulaşabilirsiniz.