19 Ağustos 2011 Cuma

Yaşamınıza daha fazla para getirmek için beş soru.



İkaz: Bu sıradan bir yatırım veya olumlu düşünce yazısı değildir. Parasızlığınızın vahameti adına okuyun.
Para hakkında düşündükleriniz veya size öğretilenler zaman aşımına uğramışsa veya doğru değilse ne düşünürsünüz? Bu pek çok kişinin deneyimlediği bir durumdur. Hatta finansal olarak kendilerini emniyette hissedenler bile yaşadığımız finansal değişim süreçlerinde benzer deneyimler yaşamışlardır.

Günümüzde parasal koşullarınızı değiştirecek neler yapabilirsiniz? Çok Satan kitapların yazarı ve Access Consciousness Kurucusu Gary Douglas ve iş ortağı Dr. Dain Heer, herkesin farklı gerçekliğini yaratmak için kullanacakları pek çok araçları ortaya çıkarmışlardır.
Her ikiside sıfırdan başlayarak gelişen bir iş ve dikkat çekici maddi varlıklara sahip olmuşlardır. Bu olay G.Douglas’ın yaşamında dört kez tekrarlanmıştır. Yine de onların önerdikleri bugüne kadar okuduklarınızdan farklıdır. Bu farklılık bilinci kullanarak öğrendiklerini para ve finans konularıyla birleştirme yöntemleri nedeniyle oluşmuştur.
Bilinç konusunda yaptıkları çalışmalardan öğrendikleri şeylerden biri cevaplar gücünüzü azaltırken, soruların sizi güçlendirdiğidir. İsteğiniz kendinizi parasal olarak güçlü kılmak mı? O zaman soru sorun

Bir beyanda bulunduğunuzda, bir sonuç veya yargıya vardığınızda, noktayla biten herhangi bir durumda temelde evrene cevabı bulduğunuz mesajını veriyorsunuz. Bu cevap ile yetindiğinizde bu cevapla aynı fikirde olmayan veya bu cevaba uymayan hiç bir şey evreninize giremez.
Parayla ilgili olarak hangi sıklıkla beyanlarda bulunuyorsunuz? “Hiç param yok.” “O na param yetişmez!” “Bütün param bu kadar.” “ Bütün paramı harcadım” Bütün bu beyanlar size hiç rahatlama, hafifleme hissi verdi mi?
Çünkü bunlar, sonuçlandırma, kararlar ve yargılamalardır. Evren parayı dağıtırken bu tür şeyleri söyleyen insanların banka hesaplarını pas geçmiş olması mümkündür. Neden? Çok basit bir nedeni var çünkü onlar durumlarını anons ettiler, evrenin duyduğu şey onlar ya evrenin sonsuz olasılıklarıyla ilgilenmiyorlar ya da o olasılıklara açık değiller
İpucu: Şu evrensel bir kanundur, doğru olan sizi daima hafifletir, öte yandan size ağır gelen her ne varsa sizin için doğru değildir. Yukarıdaki beyanlar sizi nasıl hissettirdi? Eğer bir ağırlık hissettiyseniz bunun sebebi o beyanların yargılama, sonuçlandırma, karar ve yalan olmalarıdır.
Ağırlık hissinden kurtulmanın yolu ise soru sormaktır. Düşüncesi size ağır gelsede sorulacak iyi bir soru  aslında her şeyden önce size aittir. Soruyu sorduğunuzda hafiflik hissettiğinizde evreninizdeki herhangi bir yerindeki hafifleme hissi en başından onun sizin fikriniz olmadığına işaret eder.


 Sorular:
Bugün, yaşamıma şimdi ve gelecekte pek çok para oluşturacak ne katmalıyım?

Eğer inançlarınız nedeniyle kısıtlı veya azaltılmış bütçelere uyum sağlamak için tasarruf etmek durumundaysanız yani kanaatkar olmak zorunda hissediyorsanız bu soru size mantıksız ya da inançalrınıza aykırı gelebilir. Peki bu strateji sizin için ne kadar faydalıdır?

Aniden verilen tasarruf etme kararı evreninizi kısıtlama ve gerileme/daralma ile tanıştırır, bu da parayı yaşamına davet etmenin tam tersidir! Kıtlık bilincini gerçek sanan bakış açılarını güçlendirir, bu da banka hesabınıza yansır.

Tasarruf ile daralma sahip olduğunuz en önemli varlığı da geçersiz kılar, sonsuz yaratıcılığı sonsuz bir varlık olan sizi. Daha fazla yaratıcı oldukça, bu yaratıcı kapasitenizi para gibi sahip olmaktan mutlu olacağınız bir şeyi yaratmak için kullanmazsanız, yaratıcı kapasitenizi saçma sapan şeyler ve felaketler yaratmak için harcarsınız.
Hayatınızda sizi eğlendiren ve yaratıcı kılan şeylerin size yeterli gelmediği zamanları bir düşünün. Sadece sıkıntınız atmış olmak için bir felaketle sonuçlanan yaratımlarınız oldu mu? Bu durum bugünkü parasal koşullarınızla bir ilgisi olabilir mi?

Bu soru ve takip eden anlatımlar farkındalık yaratmakla ilgilidir. Sorularla etrafta dolaşın, bakın bakalım evren size neler gösteriyor. Cevabı hemen bilmeniz gerekmiyor. Soru olasılıkları ve farkındalığı yaratmak hakkındadır, cevap hakkında değildir.
Bundan daha iyi nasıl olabilir?

Bu soruyu elinize bir kuruş geçse dahi sorun, ve kendinizi iyi hissettiğiniz her anda tekrar sorun.

Douglas’ın New York taki seminerlerinden birine katılan bir kadın seminer çıkışında yerde bir on sent bulmuş ve “bundan daha iyi nasıl olur?” diye sormuş.
Asansörle aşağıya inmiş döner kapıdan dışarı çıkıp etrafına bakınırken yerde on dolarlık bir banknot bulmuş. “Bundan da daha iyi ne olabilir?” diye sorarak parayı havaya doğru sallamış ve taksi çevirerek evine metroyla gitmektense taksiyle dönmüş.
Taksi kadını apartmanın ön kapısı önünde bırakmış –ki eğer metro ile gelmiş olsaydı apartmanın arka giriş kapısını kullanmak zorunda kalacaktı, taksiden çıkarken yağmur oluğundan gelen bir parıltı gözüne çarpmış, gidip aldığında bunun bir elmas bilezik olduğunu farketmiş.
Eğer aynı kadın bu olaydan sonra da “ Bundan da daha iyi nasıl olabilir?” diye sormaya devam etseydi başka şeyleride bulmaya devam edecekti, ancak kadın böyle şans olmaz “bundan daha iyi bir şey olamaz” diyince şansı oracıkta sona ermiş. Neler olacağını ve evrenin sizin için neler depoladığını soru sormadıkça asla bilemeyeceksiniz.
Eğer seni alırsam bana para kazandıracakmısın?

Ne zaman bir şeyi satınalmaya karar verirseniz ona “bana para kazandıracak mısın?” diye sorun. Bütün o şeylerdeki bilinç halini tanımaya alışkın değilseniz bu soru size biraz garip gelebilir ancak her şeyde bilinç vardır ve araçlar işi görmektedir. Bunu kullanmayı kendinize öğretmenin bir yolu şudur; kafanızda iki bulut canlandırın. Biri “evet” ve diğeri “hayır” olsun. Soruyu sorduğunuzda hangisi daha büyük ve daha hafif ise konuştuğunuz şey için doğrusu odur.

Para oluşturmak doğrusal bir kavram değildir. Bolluğu yaratmak neyin içsel değeri olduğunu, neyin olmadığını ayırt etmektir. Örneğin elbiseler, modern mobilyalar ve ev eşyalarının değerleri çok nadir olarak artar. Antikalar, mücehverler, bazı sanat eserleri, ve kaliteli el yapımı bazı diğer ürünlerin ise değerleri artmaktadır.Mutlaka almak, sahip olmak istediğiniz elbisenin değeri evinize getirdiğinizde ödediğiniz paranın ancak %10 u kadardır. Böyle olduğunu, o elbiseyi almadan önce farkında olsaydınız daha iyi olmazmıy dı?
Giysilerin size para oluşturması mümkündür, yine de bilinki bu doğrusal değildir. Eğer o gömlek veya elbise size milyon liralara sahip olduğunuz hissini veriyorsa, bu içsel bolluk başkalarında, sizin çok paraya sahip olduğunuz izlenimini uyandırabilir. Bu da kendi içinde başkalarının size para verme konusunda daha istekli olmaları durumunu yaratır.
Bana sahip olmak istiyormusun?

Bu soru etrafınızdaki her şey için sorulabilir. Sahip olduklarınızın size sahip olduğunu fark ettiniz mi? Size para ödemek için işe giden onlar mı? Yoksa siz işe gidip onlar için para mı ödüyorsunuz? Kim kime sahip?

Bu soru sahip olduğunuz mal mülk için sorulabilir. Onlar sizin tarafınızdan daha uzun süre sahip olunmasını istemedikleri durumda  çevrenizde ölü bir alan yaratırlar. Bu alan daha karlı mallar ve aktivitelerle doldurulabilir.

Eğer elinizdekşi şey size daha uzun süre sahip olmak istemezse ondan, ona sahip olmak için size para verecek birisini getirmesini isteyin. Eğer böyle biri gelmezse birine veriverin. İnternette pek çok kişinin neleri istediklerini belirten ücretsiz ilan verilen listeler var, onlar aradıkları sizdeyse gelip sizden bile alırlar. Tabi siz de zamanınız müsaitse bir tezgah kurup kullanılmış eşya olarak satışa çıkarabilirsiniz, hatta o şeyi bir vakfa bir yardım kurumuna vererek hayır işler ve de makbuzunu alıp vergilerinizden düşebilirsiniz. (Çeviren Notu: Geçerli kanunlar çerçevesinde)

İkinci el mağaza satışlarıda pek çok yerde bulunmaktadır. Eğer onlar elinizdeki şeylerle ilgilenirlerse onlara satabilirsiniz. Eğer verdiğiniz şey örneğin kullanılmış bir eşya ise aynı mağazalardan onun boşalttığı yeri dolduracak aynı tarzda veya antika olabilecek eşyaları perakende satış fiyatlarından çok daha ucuza bulabilirsiniz.
Buradan başlayarak daha başka ne yaratabilirim?

Douglas’a göre hayatın en büyük macerası sıfırdan başlayarak bir şeyler yaratmaktır. Tabi bunu bilmesi gerekir, çünkü bunu dört kez yaşamış!

Douglas pek çok kişinin bu günlerde gerçek kıymetler ve yaşam kalitesi göz önünde alındığında hiç bir şey olduklarını ancak bu gibi kişilerin sanki bir şeylere sahipmiş gibi rol yaptıklarını gözlemlemiştir. Douglas elinizde ne varsa onunla başlamayı “Buradan başlayarak daha başka ne yaratabilirim?” sorusu ile milyonlarca olasılığa sahip olma macerasını yaratmayı önermektedir.

Bir başka gözlem pek çok kişinin macera aramaktansa sıradan bir yaşama uyumlama gösterdiğidir, çünkü onlar hiçbir şey elde etmeme riskine gönüllü değillerdir. Hiç bir şey elde etmemek de gelip geçse dahi soru hala geçerli ve daha pek çok macera hala hazır ve beklemektedir.

Parasız olmak daha fazla para elde etme macerasına başlamanıza vesile olur. Bakış açılarınızı bu beş soru üzerine adapte etseniz nasıl olur? Finansal gerçeğinizin ne hızla değişebileceğini tahmin edebilir misiniz?

Bu yazı Access Consciousness Resmi Blog sayfasından alınıp sadeleştirilerek tercüme edilmiştir. Yazının orjinal metnine http://access-consciousness-blog.com/2011/06/five-questions-to-ask-to-get-more-money-in-your-life/ linki ile ulaşabilirsiniz.

Dear reader this article has been taken from Access Consciousness Official Blog Page and translated into Turkish. To read the original article please click the link;
http://access-consciousness-blog.com/2011/06/five-questions-to-ask-to-get-more-money-in-your-life/

5 Ağustos 2011 Cuma

Ağustos 2011 Seminer Takvimi


Değişime hazır mısınız? Hayatın konularına farklı bir perspektiften bakmak ister misiniz? 

Gelin hep birlikte eğlenelim.......



Yer: Selamiçeşme - İstanbul

1. Seminer Konusu: Access The Bars
    Tarih: 10.08.2011 / Çarşamba
    Saat: 09:30 - 17:00

2. Seminer Konusu: Access Foundation & Level1
     Tarih: 11, 12, 13, 14.08.2011 / Perş., Cuma, C.Tesi, Pazar
     Saat: 09:30 - 18:00




Yer: Güvercinlik - Bodrum

1. Seminer Konusu: Access The Bars
    Tarih: 17.08.2011 / Çarşamba
    Saat: 10:00 - 17:30


2. Seminer Konusu: Access Foundation & Level1
    Tarih: 18, 19, 20, 21.08.2011 / Perş., Cuma, C.Tesi, Pazar
    Saat: 10:00 - 18:30


Daha fazla bilgi için 0532 732 4861 no.lu telefon ile benimle temas kurabilirsiniz.

Bundan daha iyi ne olabilir?
Bilince Erişim - Canan