25 Temmuz 2011 Pazartesi

Eğer yaşamını kolaylıkla yaratman mümkün olsa idi bunu yapar mıydın?



Eğer yaşamını yaratmak için hedefler tayin etmeden ve plansız olarak, magazin fotograflarından kesip yapıştırılarak yapılan vizyon tabloları veya sonu gelmeyen onaylamalar olmaksızın yeni ve çok daha kolay bir yöntem olsaydı ilginizi çekermiydi?

Access Consciousness kurucusu ve çok satar kitapların yazarı Gary Douglas’a göre daha kolay bir yol var. G. Douglas iş, para, ilişkiler ve beden konularında 20 yıldan fazla bir süredir dünyanın hemen her bölgesinde bireysel ve grup çalışmaları yapmaktadır.
Kendi yaşamınızı yaratmak tıpkı havayı üflemek, çiçek tozlarının esintide uçuşması yanağınıza bir tüyün konması gibi kolay ve hafif olmalı. Henüz G. Douglas’ın bildiklerini bilmiyorsunuz.
Evren şu ana kadar düşünebildiğinizden çok daha şahane neticeler verecek kaynaklara sahiptir.

G. Douglas bütün o denenmiş ve doğrudur türü yeni akım gösterge stratejilerinin gerçekten nelerin mümkün olabileceğinden çok daha azını ifade ettiğini belirtmiştir. Çünkü bunlar mümkün olan en iyi sonucun alındığı sanılan kararlar ve yargılamalara dayanmaktadırlar. İşte bu kararlar ve yargılamalar aslında nelerin ortaya çıkabileceğini kısıtlamaktadırlar.

G. Douglas yaşamınızı daha kolay, daha hafif, daha hızlı bir şekilde yaratmanın olanakları kullanmakla mümkün olduğunu söylemektedir. Olanaklar, neyin en iyi olduğu konusunda alınan kararlar ve yapılan yargılamalar yerine soruda kalmakla ortaya çıkmaktadır. Yargılamak yerine olanakları kullanarak yaşamınızı yaratmanın dört ögesi vardır: olasılıklar, katkı, seçim ve soru.
Bu dört ögeyede soru sorularak ulaşılabilir.  Olanakları sizin için işe yarar hale getirecek sorulardan bazıları:
  • Burada hangi seçimlerim var?
  • Daha başka ne mümkün olabilir?
  • Hangi katkıyı verip, hangi katkıyı alıp kabul edebilirim?
  • Daha başka hangi soruları sorabilirim?

Bu soruları sormak daha fazla olanaklar yaratır çünkü onlar size yardımcı olmak üzere evrenin kaynakları arasında kaydolmuşlardır. Bir hedef seçtiğinizde hedef, sizin hayal edebildiğiniz le sınırlı kalır ki bu da sadece hayal edebildiğiniz kadarını içine alacaktır. Evren çok daha şahane sonuçlar yaratmak için sizin düşünemeyeceğiniz, hayal bile edemeyeceğiniz kaynaklara sahiptir.

Kendi gerçeğiniz, Matrix filminin kişisel versiyonunda olabileceği gibi işe yaraması için sürekli denemeye devam ettiğiniz şeydir.

G. Douglas “ Eğer istediğiniz bir şeyi elde etmek için herhangi bir şeyden vazgeçmeniz gerektiğini düşünüyorsanız tekrar düşünün” der. “ Bu herhangi bir şeyden vazgeçmekle ilgili değildir. Bu farklı bir gerçek elde etmek için kendi gerçeğinize ilave yapmakla ilgilidir.”

Kendi gerçeğin, Matrix filminin kişisel versiyonunda olabileceği gibi işe yaraması için sürekli denemeye devam ettiğiniz şeydir, hani o kırmızı hapı seçmek için sorulan soruya benzer soruları sorduğunuz yer. Sorular sizi kısıtlı gerçeğin dışına taşır, görünen odur ki çok daha fazlasının olası olduğu yer kendi içimizde hazırdır.

Hangi gerçeği seçmek isterdiniz?





Tüm yaşam size kolayca, neşeyle ve ihtişamıyla gelir.

Canan


Bu yazı Access Consciousness resmi blog sayfasından sadeleştirilerek Türkçeye çevrilmiştir. Yazının orjinali için http://access-consciousness-blog.com/2011/04/if-it-were-possible-to-create-your-life-from-ease-would-you-do-it/ linkini kullanabilirsiniz.

Dear reader,

This article has been taken from Access Consciousness Official Blog page and translated into Turkish. If you like to read original article please click the link http://access-consciousness-blog.com/2011/04/if-it-were-possible-to-create-your-life-from-ease-would-you-do-it/

All of life comes to us with ease, joy and glory.







ACCESS BARS Seansları beyninizi kurtarabilir mi?



Gelecek yıllardan keyif almanız ve yaşam kaliteniz için  kulaklarınızın arasında yer alan 1400gr. lık gri şey den daha hayati önemi olan başka hiç bir şey yoktur. Evet, beyniniz.

Bunun en dramatik örneği Ronald Reagan’ın yaşamında görülmüştür. Bir zamanlar dünyanın en güçlü adamı olan Reagan Alzheimer rahatsızlığından ölmeden once altına çocuk bezi bağlı ve yatalak olarak yaşamaktaydı. Alzheimer belkide beynimizin yaşam kalitemiz için ne denli vazgeçilmez olduğunu en iyi kanıtlayan hastalıktır.
Doğal olarak II. Dünya Savaşı sonrası jenerasyonu olarak geldiğimiz yaş nedeniyle bir soru aklımıza geliyor: beynimizi çalışır durumda tutmanın en iyi yöntemi nedir? Beyin işlevlerinin iyileştirilmesi için anahtar aktivite aktarılabilirlik olarak adlandırılır. Newsweek’in haberine göre bulmaca çözmek sadece bulmaca çözme yeteneğinizi arttırabilir başka hiç bir şeyi değil. Nasıl bir çeşit aktivite, o belli aktiviteyi genel beyin sağlığı ve uyanıklığına dönüştürür?

Newsweek konuyu üç aktiviteye indirgemiştir: egzersiz, meditasyon ve çok iyi araştırmalar sonucu oluşturulan Space Fortress adlı bilgisayar oyununu oynamak.
Access Consciousness uygulamacıları kendilerini her şey hakkında farklı bakış açılarını kabul etmeye adamış kişiler olarak bu konuları, bu konuda ele alınan Newsweek gibi dergilerin bilmediklerini bilirler.
Access, egzersiz konusunda farklı bakış açılarına sahiptir. Newsweek haftada 3 kez yapılan 45’er dakikalık aerobic egzersizlerinin yeni nöronların ve nöron taşıyıcıların ve de nöron oluşumunu destekleyen kimyasalların oluşması için yeterli olduğunu belirtmiştir. Access’in farkındalığı yaşlanmayı geciktirci olarak bunu nasıl destekleyebilir?

Acces’in kurucusu G. Douglas bedenimizin egzersizlerden nefret ettiğini gözlemlemiştir. Egzersiz kelimesi İngilizce de “exercise” bedenimize çok şüpheli bir biçimde cin çıkartma “exorcise” kelimesini çağrıştırmaktadır. Eğer egzersiz hakkındaki bakış açımızı değiştirseydik, yaşamı geliştiren bu aktiviteyle muhtemel bağlantıda olabilirmiydik?

Yaşlanmayı geciktirici etkisi yaratan diğer bir faktör meditasyondur. Meditasyon “ tek  objeye konsantre olmayı gerektiren dikkate dayalı, zihin form çalışması” olarak tanımlanmaktadır. Nörobilimciler bunun kıvrak zeka ve dikkati, daha etkin beyin işlevleriyle geliştirdiğini bulmuşlardır. Eğer dikkatli olmaya dayalı zihin form çalışması mahallemizdeki sokağın köşesinde yoksa,  meditasyonun yaşlanmayı geciktirici etkisini beynimize nasıl sunabileceğız? 

“The Bars” olarak adlandırılan basit ve pratik bir uygulama vardır ve bunu dünyanın hemen her yerinde bulabilirsiniz. Tipik bir bars seansında eğitimli uygulayıcılar bir saat süre civarında parmaklarını başınızda yer alan ve 32 noktadan oluşan bir dizi noktaya dokundururlar. Bu bir saatlik seansta yaşamınızda kısıtlama ve engel yaratan yaklaşık 10.000 yıllık birikmiş düşünceler, hisler ve duygular serbest bırakılabilir, atılabilir.
Bars seansları süresinde bars uygulayıcıları beynin elektriksel fonksiyonlarının değiştiğini iddaa ederler. Farklı uzmanlık dalında olup bio geri bildirim konusunda eğitim alan doktorlar bu durumu bars seansı alırken beyin dalgalarındaki değişikliği raporlayarak  onaylamaktadırlar. Aktivitenin tipik hareketi normal uyanık olma halindeki Beta dalgalardan Alfa dalgalara ve oradan derin sakinliğin belirtisi Teta dalgalara doğru oluşmaktadır.

Newsweek meditasyon esnasındaki odaklanmanın beyindeki yaşlanmayı geciktirici etkisini yaratmakta olduğunu varsaymaktadır. Öte yandan kanser hastalığından kurtulan hastalar üzerinde çalışmalar yapan Dr. Carl ve Stephanie Simonton bars seansı esnasında hiç bir çaba harcamadan oldukça yüksek derecede oluşan rahatlama durumunu yaşlanmayı geciktirici etkisinin anahtarı olduğunu öne sürmektedirler.

Eğer rahatlama uzun yaşamanın anahtar katkısı ise çok açıktırki bars seansları bu konuda başlıca katkıyı verirler. Bars uygulayıcıları bars seansı sonrasında oluşacak en hafif neticenin, sanki muhteşem bir masaj yapılmasından sonraki rahatlama hali olduğunu ileri sürerler. En iyi netice ise tüm yaşamınız değişecektir.
Bars uygulaması eğitimleri herkese açıktır. Herhangi bir anatomi yada tıbbi eğitim gerektirmez, aslında bu uygulamaları çocuklarda öğrenebilir ve yetişkinlerden çok daha etkin biçimde uygulayabilirler. Halen 400 kadar Bars uygulayıcısı bireysel seanslar vermektedirler, her gün bunlara yenileri eklenmektedir. Çok geniş bir Alana yayılan bars uygulayıcıları daha çok Birleşik Devletler, Kanada, Avustralya, İsveç ve Türkiye de bulunmaktadırlar.

Bundan daha iyi nasıl olur?

Canan

Yazı Access Consciousness Resmi Blog sayfasından alınıp sadeleştirilerek tercüme edilmiştir. Yazının orjinal metnine  http://access-consciousness-blog.com/2011/01/can-bars-save-your-brain/ linki ile ulaşabilirsiniz.

Dear reader,

Article has been taken from Access Cosciousness official Blog page and translated into Turkish. To read original article please click the link.   http://access-consciousness-blog.com/2011/01/can-bars-save-your-brain/